Followers

Introducing Me




  • Nama diberi Fikratul Jahriyyah...in arabic it is فكرة الجهرية ( Fikrah al-Jahriyyah ). Fikrah means idea while Jahriyyah is derived from the word jahar which means clear/jelas. So maksud sepenuhnya is " Idea Yang Jelas ". Thanks to my dad for giving me such a beautiful name :) . Nama dalam Korean is 여름 ( Yeoreum ) which means summer hahahhaah nak jugak maafkan saya hewhew...

  • Kenapa blog ni namanya Shining Diamond? Kenapa tak nama lain? Brocolli Bergolek ke.... kayy tak lawak. Sebenarnya nama ni diinspirasikan drpd lagu < Seventeen-Shining Diamond >. Sebabnya fik suka lirik dia..salah satunya yang ni :
I already went through all the time and pressure
So look carefully, I’m that diamond
You’ll be awed by our strength

  • So, kenapa Shining Diamond? lol tak habis lagi heheeh...sebabnya fik suka dengan sifat diamond tu sendiri..its hard right? and expensive kan?? So apa yg membentuk diamond? Pressure kan?? *temperature pun tapi temperature dihiraukan dalam kes ni muehehe*. Pressure yang tinggi membentuk benda yang cantik. Kalau diaplikasikan dalam kehidupan kita, bila Allah SWT test kita dengan situasi yang mungkin sedikit mencabar bagi kita, tu sebabnya Dia nak bentuk kita jadi benda yang paling cantik dan secantik yang mungkin. See?? That'll make yourself shine and expensive di mata Si Dia :)



No comments:

Post a Comment

Senyum dulu sebelum komen.. ツ

back to top